mandag 7. mars 2011

Tragedien i Finnmark

Ni ungdommer var på skuter tur da uværet overrasket dem, det var bare seks som kom tilbake.

Andreas Jensen Hermo, Stian Johansen og Mats Larsen, min fulle og hele respekt til dere og til de pårørende som står igjen uten dere.

Det var ni personer som kjørte seg bort i stormen, dere støttet hverandre opp, dere hjalp hverandre. Dere gjorde en innsats for hverandre når dere var i en situasjon dere dere alle kunne mistet livet. All ære til dem som har gått bort og til dem som overlevde.

Det jeg sier nå er et overlevelses tips for folk som kansje i ettertid kan havne i lignende situasjon. Vis man skulle få motorstopp eller havne i dårlig vær så må man ofre skuteren, riv av setet og bruk bensinen i tanken til å få laget varme. Har man ikke noe annet men klarer å få ut tennpluggen så kan du lage en gnist ved å sette pluggen mot godset på motoren for å få laget et bål, all varme man kan få monner. Kansje den tiden gjør at du enda lever når letemannskapet kommer?

til dere som kritiserer: Hvor lett tror du at det er å overleve i en snøstorm oppe i Finnmark når du ikke kan se, for det er bare snø å se? Dette er unge mennesker som ikke har vært i en slik situasjon før og ikke har erfaring nok til å overleve ekstremvær. Vis du ikke er Bear Gryls så får du holde kjeft. Det er neppe så lett når man har panikk og er i ferd med å fryse i hjel.

Ke dokker trur?
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10090910
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091041

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar