onsdag 2. mars 2011

kampen mot mobbing

Foto: VG Nett
Mange vet ikke at de mobber, de liksom bare morer seg. Dette med å øke bevistheten om mobbing blandt ungdommer er første steg i kampen, jeg tror det gjør ting litt bedre. Men det viktigste er å få full fokus fra lærere å foreldre. De må kunne sette grenser, det er ingenting som er en for streng straff når det gjelder mobbing.
Det at det er så mange lærere som ser bort å så mange foreldre som ikke bryr seg eller er på samme måten selv er grunnen til at det kan gå år før mobbingen blir stoppet. Å da kan det være for sent.

Har selv blitt litt mobbet litt, og sikkert mobbet litt selv også. Barn er dumme Og skjønner ikke alvoret med å plage folk så det kjennes psykiskt, det er liksom bare lek og morro. Men mobbing er en ting som må tas før det går for langt.

Det var en mobbe sak her lokalt som gikk så alt for langt. Det endte med at gutten ble voldelig og slo ned to av sine medelever, etter dette ble han anmeldt å måtte gå i sinneterapi i regi av barnevernet. Mobbeofrets familie ble etter masse styr tilbudt en stor sum penger i en hemmelig kontrakt der det står at «familien ikke skal kommentere forholdet utad, utover at det kan opplyses at det er inngått en minnelig ordning i saken». De godtok ikke å fikk medhold i retten. familien flyttet naturlig nok i etterkant, men her er et godt eksempel på hvor lite hjelp det er å få når det gjelder mobbing. At fylket heller prøver å betale dem for å flytte å holde kjeft en å faktisk stoppe mobbingen, er glad det gikk sån høvele bra hvertfall.

Håper kampen mot mobbing viser resultater. Dette er ikke noe vi vil ha i vårt samfunn, det ødelegger faktisk menneskers liv.

ke dokker trur? ke meir kannj vi gjær før å få sluttj på fanskape?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10082624

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar